Terkini: Xavi sah jurulatih baharu Barcelona

BARCELONA – Gergasi La Liga, Barcelona akhirnya berjaya mendapatk4n apa yang mereka ingink4n selepas mel4ntik legend4 mereka sendiri, Xavi sebagai jurul4tih baharu menggantik4n Ronald Koeman yang dipec4t sebelum ini.

Koeman dipec4t selepas 14 bulan bersama The Catalans selep4s pasukan itu tew4s 0-1 kepada Rayo Vallecano pada 27 Oktober lalu selep4s gag4l mengangk4t prest4si pasuk4n itu kini kehilang4n p0sisi dalam kelomp0k lima pasukan terbaik.

Kehadir4n Xavi yang mengambil t4nggungjawab daripada Sergi Barjuan yang dil4ntik sebagai jurulatih interim sebelum ini diharap m4mpu menstabilk4n situasi kelab berkenaan dan memulihk4n semula prest4si mereka dalam usah4 mencabar kejuaraan liga d0mestik dan Eropah musim ini.

Kelab lama Xavi, Al Sadd yang berpangkal4n di Qatar dalam satu kenyataan mengesahk4n bahawa mereka telah melepask4n khidm4t jurulatih berkenaan untuk pul4ng semula ke Camp Nou.

“Pihak pengurusan kelab telah melepask4n Xavi untuk beliau kembali semula ke Barcelona selepas urus4n pampas4n k0ntrak berjaya diselesaik4n 0leh kedua-dua kelab berkenaan.

“Xavi adalah sebahagian sejarah heb4t untuk kelab ini dan kami berharap beliau m4mpu menjulang kejayaan pada masa hadapan,” katanya. – AGENSI

sumber k online

Advertisement

(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave a Comment