“T4k B0leh Rakam, KJ Dah Let4k Jawatan” Sejam Selepas Diumum Menteri Kesihatan, KJ Respons Isu Rakam Vide0 Suntikan

PUTRAJAYA – Selepas sejam diumum Menteri Kesihatan, Khairy Jamaluddin Abu Bakar pantas resp0ns berhubung 1su vide0 suntik4n melib4tkan kementeriannya.

Khairy terus membuat ciapan di Twitter rasminya dengan memuat naik vide0 se0rang lelaki yang sedang menerima v4ksin dengan ciapan “Assalamualaikum”.

Lelaki itu telah mend4kwa dia telah dih4lang membuat r4kaman vide0 ketika menerima suntik4n v4ksin C0vid-19.

Pengguna akaun Twitter, @winraffm pada Rabu memuat naik vide0 yang berdurasi 8 saat yang menunjukkan tangan se0rang pegawai bertugas menghal4ng rakaman berkenaan.

“Punyalah happening (ceria) jururaw4t layan siap bagi rak4m. Datang se0rang pegawai ini tutup kamera 4lasan KJ (Khairy Jamaluddin) sudah let4k jawat4n. Bi4dab. Nasib rak4m memang untuk bagi keluarga saja,” ujarnya.

Dakw4nya, jururawat yang melakukan suntik4n terhadapnya membenark4n dia membuat rak4man vide0 namun se0rang pegawai bertind4k menutup rakam4n tersebut dengan alas4n Khairy Jamaluddin telah melet4k jawatan.

“Tak b0leh rakam, KJ dah let4k jawatan, KKM punya pr0suder tak b0leh merakam” tutur pegawai tersebut

Bek4s Menteri Penyelaras Program Imunisasi Covid-19 Kebangsaan (PICK) itu sebelum ini membenarkan orang ramai untuk merak4m vide0 atau gambar ketika menerima suntik4n vaksin4si di mana-mana PPV.

Keputusan tersebut diambil bagi memastikan setiap penerima mempunyai bukti kukuh bahawa mereka sudah mendapat suntik4n vaksin yang sempurna.

Terdahulu, Khairy Jamaluddin mengucapkan terima kasih kepada Perdana Menteri, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob atas pemilihannya menyertai angg0ta Kabinet baharu sebagai Menteri Kesihatan.

“Terima kasih kepada Yang Amat Berh0rmat Perdana Menteri atas kepercayaan yang diberi. Insya-Allah amanah yang sang4t ber4t ini akan saya pikul dengan bersungguh demi Keluarga Malaysia,” tulisnya

KJ, Dr Adham Baba bertukar portfolio

Sering dilihat berganding4n pada sidang media Badan Bertindak Imunis4si C0vid-19 (CITF) setiap minggu, Khairy Jamaluddin Abu Bakar dan Datuk Seri Dr Adham Baba yang bekerjasama erat dalam Pr0gram Imunisasi C0vid-19 Kebangsaan (PICK), kini bertukar portfoli0 di bawah pentadbiran Perdana Menteri, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob.

Khairy Jamaluddin yang sebelum ini menggal4s tanggungjawab sebagai Menteri Sains, Teknologi dan In0vasi (MOSTI) kini diberi tugas sebagai Menteri Kesihatan.

Sementara Datuk Seri Dr Adham pula meng4mbil alih tanggungjawab Khairy Jamaluddin sebagai Menteri Sains, Teknologi dan Inovasi.

Mereka merupakan antara 31 barisan Menteri termasuk beberapa muka baharu, antaranya Timbalan Presiden BERSATU, Datuk Seri Ahmad Faizal Azumu yang dilantik sebagai Menteri Belia dan Sukan dan Naib Presiden PAS, Idris Ahmad memegang jawatan Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Hal Ehwal Agama).

Semua barisan Menteri yang baharu dilantik ini akan mengangk4t sump4h di hadapan Yang di-Pertuan Agong, Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Shah Billah pada Isnin ini di Istana Negara.

sumber http://trendingsangat.pw/

Advertisement

(Visited 3 times, 1 visits today)

Leave a Comment