“Sangat bis!ng.. Surau-Surau Jer!t Azan Sesama Sendiri”– Siti Kasim

Peguam Siti Kasim mempertikaik4n kad4r bunyi azan dua buah surau yang berhampiran dengannya yang disifatk4nnya sebagai “m3njerit” “terl4lu ku4t” baru-baru ini di laman media s0sial. Beliau berkata, “Dua surau menjer!t-jer!t antara satu sama lain dengan azan, dan saya tak berhampiran pun dengan surau-surau itu. Terlalv ku4t! Adakah ini memang perlu?”

Menurutnya lagi, beliau mempunyai h4k untuk menikmat1 kehidupan yang ten4ng dan seny4p di rumahnya. “Beberapa m4ngkuk akan tudvh saya sebagai anti Islam lah dan sebagainya. Mereka b0leh go to he.ll. Ini rumah saya dan saya berh4k untuk keadaan tenang dan senyap. Kita hidup di zaman milineum dengan jam digit4l dan sebagainya,” teg4s beliau.

Pendapat beliau mendap4t banyak sok0ngan daripada beberapa rakan medi4 s0sialnya yang rata-rata turut meluahk4n kekecewa4n mereka terhad4p panggilan yang disyariatk4n sebagai syi4r agama Islam tersebut.

Sangeeta Kaur berpendapat tiad4 keperluan untuk menghebahk4n kepada dunia bahawa kita sedang menyembah Tuhan.

Kita bila dengar azan rasa tenang dihati..semoga Allah kurnia kan taufik dan hidayah.

Sumber:samudera via sembang viral

Pihak Petudahulu tidak akan bertanggungjawab di atas sebarang komen yang negatif. Artikel ini dipetik daripada sumber yang telah dinyatakan di atas. Sila berfikir sebelum komen.

Advertisement

(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave a Comment