“K0s penggambar4n dan grafik Single Pertama Iqbal Zulkefli bersamaan sebuah kereta Honda Civid”

PETALING JAYA – Demi membuktik4n dirinya buk4n ‘tin kos0ng’, usahawan Iqbal Zulkefli menyatak4n keserius4nnya terjvn dalam bid4ng nyanyian dengan melancark4n single pertamanya berjudul Hujan.

Menerusi hantaran dalam Instagram, Iqbal, 27, berk0ngsi sedikit sebany4k kerja-kerja pembikin4n single tersebut termasukl4h memb4bitkan pr0duksi dan k0s penggambar4n.

Menurut usahaw4n berasal dari Kelantan itu, dia menggunakan khidm4t jurugamb4r dan pereka gr4fik yang terbaik untuk menghasilk4n p0ster lagu Hujan.

“P0ster lagu ini berk0nsepkan filem antarabangsa. Jurugamb4r dan perek4 gr4fik ini pernah berkarya untuk pr0duk antarabangsa. Tali yang mengik4t tangan dan kaki saya disunt1ng (manipulasi) seperti b0neka.

“K0s penggambaran dan grafik kesemuanya termasuk gambar-gambar lain bersamaan sebuah kereta Honda Civid saya yang ramai hin4. Ini buk4n tentang berapa banyak wang yang saya ada.

“Ini tentang betap4 ser1us saya dalam melakukan sesuatu. Saya buk4n orang yang berbual k0song. Percayalah, saya tid4k akan r0sakkan industri muzik tanah air,” katanya.

Dalam hantaran yang dimuat naik semalam, Iqbal berk0ngsi sedut4n vide0 muzik rasmi lagu Hujan berdurasi 17 saat memaparkan dia berada dalam hujan leb4t sambil mengangkat k0tak berisi barangan.

Situasi tersebut merupakan simb0lik keadaan dirinya yang pernah dihal4u ketika sedang hujan leb4t suatu ketika dahulu.

Lagu Hujan mendap4t sentuh4n k0mposer penyanyi Oja dan dua 0rang angg0ta Floor88 iaitu Zai Hamzah dan Achoi sementara lirik daripada Iqbal sendiri serta Zai dan Achoi.

Sementara itu, vide0 muzik Hujan pula diarahk4n 0leh Eric Fuzi Floor88 dan diterbitkan oleh Rusa Music.

Menurut Iqbal, penggambaran vide0 muzik lagu tersebut yang akan dilancark4n es0k pada pukul 5 petang menerusi YouTube Rusa Music dilakukan dalam tempoh 24 jam tanpa henti.

“Eric bul1 saya dengan macam-macam bab4k. Penggambaran 24 jam t4npa hent1 tet4pi dalam vide0 muzik rasmi keluar lima hingga 10 saat sahaja setiap babak. Babak hujan ini dirak4m pukul 1 pagi sama seperti kej4dian sebenar,” katanya. –

sumber K! ONLINE

Advertisement

(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave a Comment