Dakwa4n Jururawat meningg4l selepas divaks1n, Jabatan Kesihatan Selangor akan jalankan siasat4n

SHAH ALAM: Jabatan Kesihatan Negeri Selangor (JKNS) akan menjalankan s1asatan terperinci berhubung dakwa4n seorang ketua jururawat meningg4l duni4 selepas menerima suntik4n vaks1n seperti yang tul4r di media s0sial.

Pengarahnya, Datuk Dr Sha’ari Ngadiman, berkata pihaknya akan menjalankan siasatan sebelum kenyataan rasmi mengenainya dikeluarkan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM).

“Saya akan menjalank4n siasat4n terperinci berhubung dakwa4n itu, terutama dakwa4N dipaks4 menerima v4ksin. Ini kerana kebiasaanny4, bagi kes-kes pes4kit yang berisik0 tinggi, mereka hanya akan diberik4n suntik4n di fasiliti kesihat4n, tidak dibenarkan disunt1k di fasiliti luar.

“Saya akan sem4k dan akan beri lap0ran terperinci sebelum kenyataan rasmi dikeluark4n 0leh pihak kementerian” katanya ketika dihubungi BH, hari ini.

Terdahulu, tul4r di medi4 s0sIal seorang wanita mendakw4 kakaknya yang juga ketua jururawat sebuah klinik kerajaan di Selangor meningg4l duni4 selepas didakw4 dipaks4 menerima vaksinas1.

Menerusi vide0 yang tul4r itu, wanita berkenaan mendakw4 kakaknya yang menghid4p peny4kit k4nser payu dar4 tahap dua dan di4betes, meningg4l duni4 selepas meng4mbil vaks1n Pfizer pada 23 Julai lalu kerana perlu memulak4n tugas.

Sumber Berita harian

Advertisement

(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave a Comment