Bruno Fernandes didakw4 sengaj4 tidak skor penalti supaya Solskjaer d1pecat

PEMAIN tengah Manchester United, Bruno Fernandes d1dakw4 sengaj4 membuat sepak4n penalt1nya tersas4r semasa perlawan4n menent4ng Aston Villa dalam aksi Liga Perdana Inggeris (EPL) pada Sabtu.

Dakwa4n itu dibuat 0leh penyokong The Red Devils yang menyatakan bahawa t1ndakan perancang kelahiran Portugal itu sebagai tanda pr0tes supaya pengurusnya, Ole Gunnar Solskjaer dipec4t.

Ini berikutan Fernandes sebelum ini sentiasa berjaya memb0losi gawang law4n dengan 22 gol daripada 23 perlawanan termasuk percubaan jarak jauh pada jarak 12.8 meter.

Kegagal4n Fernandes mencet4k gol pada sepakan penalti itu membuatkan Manchester United tew4s 0-1 di Old Trafford.

Penyokong Manchester United turut menyuarakan dakwa4n itu dengan memuat naik vide0 di laman sosial TikTok untuk membukt1kan t1ndakan Fernandes.

Video itu dimulakan dengan tajuk yang bertulis ‘g0l yang tersasar bukan satu kes1lapan’.

Rakaman penalt1 tersebut kemudiannya disusul1 dengan klip Cristiano Ronaldo memberi semang4t kepada rakan sepasukannya itu.

Vide0 itu turut memapark4n klip tentang satu insiden membab1tkan pemain Liverpool, Steven Gerrard dan pengurus pasukan Roy Hodgs0n.

Ins1den itu disamakan 0leh penyokong dengan kegagalan Fernandes mencetak g0l penalt1.

Gerrard juga berdepan situas1 sama apab1la tersas4r sepakan penalt1 pada perlawanannya di Elwood Park.

Hodgson meninggalk4n Liverpool pada tahun 2011 setelah mengalami kekalah4n 1-3 kepada Blackburn Rovers.

Fernandes bagaiman4pun memaklumkan bahawa dia juga kecew4 kerana gag4l mencetak g0l dalam perlawanan itu dan dia t1dak mengambil ser1us dengan dakwa4n peminat itu.

“Saya juga kecewa kerana gag4l mencetak gol penalti sehingga menyebabk4n pasukan saya kal4h dalam perlawanan itu.

“Saya selalu mem1kul tanggungjawab saya dan menjadi harapan untuk gol kemenang4n adalah satu tekan4n yang ber4t,” katanya.

Tambahnya, dia tetap melangkah ke depan dan cuba memperbaik1 diri bagi menghadapi cabar4n untuk berdepan situas1 sama pada masa akan datang.

Jelas Fernandes, krit1kan dan pendapat yang berbeza adalah sebahagian besar bola sepak.

“Saya telah belajar untuk h1dup dengannya, bahkan menggunakannya sebagai pendor0ng untuk lebih baik pada masa depan.

“Ini juga merupak4n bahagi4n yang sangat penting dari k0mitmen saya untuk t1dak pernah berhent1 berusaha untuk menjadi pemain terbaik,” ujarnya.

Fernandes menyerta1 Manchester United dari Sporting CP pada Januari 2020 dan telah membantu menguatk4n lagi pasukan kelab itu. — Agensi

MSTAR

Mstar

Advertisement

(Visited 2 times, 1 visits today)

Leave a Comment