‘Arwah Sempat Minta Mandi Dan Ambil Wuduk’ – ISTERI CERITA S̷AAT TERAKH̷IR SEBELUM ZAIBO MEN̷INGG̷AL DUNIA

“SUAMI semp4t m1nta mand1 dan amb1lkan wuduk. Tidak lama selepas itu dia sudah t1ada,” kata Siti Hawa Sawal, isteri Allahy4rham Zaibo yang m3ninggal dunia hari ini.

Siti Hawa ketika dihubungi berkata, suam1nya telah menghembusk4n n4fas ter4khir di sisinya, anak-anak dan keluarga terdekat 1.30 petang tadi di kediaman mereka di Batu Pahat, Johor.

“Alhamdulillah, rezeki dia (suami) pergi dengan mud4h. Sebelum m3ninggal dunia, arw4h cakap dia pan4s dan minta dim4ndikan.

“Buat masa ini, saya m0hon maaf kerana tidak 0oleh memberi k0men lanjut kerana masih terk3jut dan terlalu $edih dengan pem3rgiannya.

“Insya-Allah, biarlah saya uruskan semuanya terlebih dahulu dan sedia memberikan kenyataan selepas ini. Apa pun, terima kasih diucapkan,” katanya.

Jen4zah akan dimand1kan dan dis0latkan di rumah mereka di Rengit dan dikebumikan di Tanah Perkubur4n Islam Rengit selepas s0lat Isyak.

Sebelum ini, Allahyarham pernah dimasukk4n ke H0spital Sungai Buloh bagi menjalani rawatan lanjut selepas dirujuk oleh Hospital Batu Pahat.

Pelak0n yang mencipta nama menerusi sitk0m Spanar Jaya itu mula1 merasai tanda-tanda sak1t dua minggu selepas Aidilfitri lalu.

Sumber media portal

Advertisement

(Visited 6 times, 1 visits today)

Leave a Comment