Alhamdulillah, Lebih ramai jemaah boleh datang ke masjid

Baru-baru ini, tul4r k1sah jemaah t1dak dapat masuk ke masjid bagi menunaikan s0lat jumaat baru-baru ini kerana telah cukup kuota. Perkara, ini pastinya menjadi perhat1an p1hak berkuas4 agama di Malaysia. Ramai tidak puas hati kerana t1dak dapat memasuki masjid.

Ber1ta gembira ini pasti akan membuat ramai lebih gembira. Menerusi akaun Facebook Dr. Mohd. Izhar Ariff, pendakw4h yang juga pensyarah di Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM), beliau berk0ngsi maklumat bahawa jumlah jemaah di masjid dan surau Negeri Selangor telah ditambah. Kuliah-kuliah juga telah dibenarkan secara bersemuka. Berikut dipetik hantaran di Facebook beliau :

Alhamdulillah jumlah jemaah di masjid dan surau negeri Selangor telah diluaskan dan kuliah-kuliah sudah b0leh bersemuka..Syukur.. Terima kasih Jabatan Agama Islam Negeri Selangor,..

Jabatan Mufti dan Majlis Agama Islam Selangor yang bersungguh-sungguh untuk tujuan ini…Lepas ni pasti masjid dan surau penuh dan mel1mpah sampai tak ada tempat setiap l1ma waktu solat sebab ramai yang rindu nak ke rumah Allah.

Merujuk kepada ayat-ayat terakh1r tersebut, pasti beliau sedang mengaj4k dan menggalakk4n lebih rama jemaah datang ke masjid. Beliau juga berk0ngsi gambar kenyataan yang dikeluarkan oleh Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) berkenaan pertambahan jemaah tersebut.

Diharapkan dengan pembukaan masjid kepada lebih ramai orang ini dimanfaatk4n sebaiknya 0leh para jemaah dan dapat men1mba ilmu dengan bersemuka dengan para ilmuan. Sem0ga lebih banyak kemudahan akan dibuka selepas ini.

Syukuri yang sedikit, maka lebih banyak nikmat Allah akan beri. Wallahu a’lam.

Semoga bermanfaat.

Sumber : FB Ustaz Dr. Mohd Izhar Ariff

Advertisement

(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave a Comment